Ανεπιθύμητος είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, στην Πάτρα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης με αφορμή την πρόσκλησή του σε συνέδριο.

«Ο πατραϊκός λαός αγωνίζεται δεκαετίες τώρα με πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» τονίζει η ανακοίνωση, και καταδικάζει την εγκληματική στάση των ΗΠΑ στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Ο δήμαρχος της Πάτρας, επιπλέον κατηγορεί όλους όσοι υποδέχονται τον πρέσβη στο συνέδριο λέγοντας πως «ξεπλένουν» με την στάση τους τις ευθύνες των αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ, ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού.
Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.
Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.
Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται, η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κ.τ.λ.), όπως επίσης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, «ξεπλένουν» τις ευθύνες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
Η Δημοτική Αρχή δε θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος.