X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Πολάκης ζητά εισαγγελική παρέμβαση για το «φαγοπότι» 6,2 εκατ. στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Μετά τον ανοικτό διαγωνισμό που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» προ ημερών, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητά «συμβουλές» ύψους 6.200.000 ευρώ για «τις συμβάσεις κατασκευής δομών» σε τρία ελληνικά νησιά, ο Πάυλος Πολάκης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι υπέρογκο . Επισημαίνει ότι οι «συμβουλές» για τις συμβάσεις κατασκευής δομών δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ, καλώντας τη Δικαιοσύνη να ενδιαφερθεί για το «φαγοπότι» στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Με ανάρτηση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 13 Οκτωβρίου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητά «συμβουλές» για τις συμβάσεις κατασκευής δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές ελληνικών νησιών

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η αξία της συμφωνίας εκτιμάται «άνω των ορίων του άρθρου 5 του ν. 4412/2016», ενώ προκηρύσσεται με ανοικτή διαδικασία και με κριτήριο τη πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Ο Μηταράκης ζητά «συμβουλές» αξίας 6,2 εκατομμυρίων

Οι παρεχόμενες εργασίες αφορούν υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της συμφωνίας πλαίσιο, ανέρχεται στο ποσό των 6.200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και η διάρκειά της, είναι 4 έτη.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού:

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ζητά από τον Β. Πλιώτα να ασχοληθεί επειγόντως με τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισημαίνοντας πως στήνεται «φαγοπότι» από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς στο συγκεκριμένο έργο δεν νοείται να δοθούν πάνω από 240.000 ευρώ για τις «συμβουλές» που θα δοθούν για τις δομές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη:

« ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:

Κύριε Βασίλη Πλιώτα, μήπως πρέπει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με τα κάτωθι που έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων αντίστοιχων υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και τον κύριο Μηταράκη;;;;;

Σας βοηθάω κοινοποιώντας τα στοιχεία και αν θέλετε σας τα αποστέλλω η τα φέρνουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα:

Α) Ο κύριος Μηταράκης υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή «δομών και διακριτών χώρων» για πρόσφυγες-μετανάστες, στα νησιά Σάμο -Λεεο-Κω ,συνολικής αξίας 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!!!!! Δηλαδή 40 εκατομμύρια περίπου η κάθε δομή .Με 40 εκατομμύρια φτιάχνεται και εξοπλίζεται υπερσύγχρονο νοσοκομείο 200-250 κλινών. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;;;;(φωτο 1-2-3)

Β) Εκεί όμως που ο κύριος Μηταράκης τινάζει τη μπάνκα της υπερτιμολόγησης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στον αέρα, είναι που βγάζει διαγωνισμό ύψους 6.200.000 ευρώ(!!!) για «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις των δομών αυτών»

ΔΗΛΑΔΗ θα δώσει ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να τον «ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ» πως θα φτιάξει τις συμβάσεις κατασκευής των δομών αυτών(φωτο 4-5)!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΙΩΤΑ, επειδή προσωπικά έχω κάνει Δήμαρχος και υπουργός ,ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ πως όταν οι μελέτες για τα τεχνικά έργα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 3-4% της αξίας του έργου ,η «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις» ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 0,1-0,2% της αξίας του αντικειμένου του έργου!!!

Δηλαδή ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κύριος Μηταράκης δεν έπρεπε να δώσει πάνω από 240.000 ευρώ στη χειρότερη περίπτωση ΚΑΙ ΟΧΙ 6.200.000 ευρώ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ;;;».

ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:Κύριε Βασίλη Πλιώτα,μήπως πρέπει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με τα κάτωθι που έρχονται να…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Samstag, 17. Oktober 2020

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις