«Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να τερματίσουμε την οξεία φάση της πανδημίας. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίζεται, κινούμενοι μεταξύ του πανικού και της αμέλειας», πρόσθεσε. Ακόμα, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της πανδμίας, κάλεσε τις χώρες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι πλέον διαθέτουν όλα τα εργαλεία για να το πράξουν.

Σημειώνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του ΠΟΥ καλεί σε διεθνή συνεργασία, καθώς έχει στο παρελθόν στηλιτεύσει τη στάση των πιο ανεπτυγμένων χωρών να συσσωρεύουν εμβόλια, τα οποία στερούνται οι φτωχότερες χώρες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλευρό της υπουργού Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε, με τον ίδιο να δηλώνει πως η Γερμανία έχει γίνει η μεγαλύτερη δωρήτρια στον οργανισμό που μέχρι πρόσφατα χρηματοδοτούνταν κατάκύριο λόγο από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Σούλτσε επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα της Γερμανίας, προέδρου επί του παροντος της G7, είναι να τελειώσει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ζήτησε «μια ιδιαίτερα επιταχυμένη, πραγματικά παγκόσμια εμβολιαστική εκστρατεία», προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Το τελευταίο προκαλέι εντύπωση, λόγω του γεγονότος πως η Γερμανία είναι από τις χώρες που μέχρι σήμερα έχουν αντισταθεί σθεναρά για την άρση των πατεντών, καθώς στο έδαφός της εδράζονται κάποιες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες