Αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι στο Κίεβο, «θα εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα και θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας για να πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη», τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιους στόχους αναφέρεται.

Η Ουκρανία επιδιώκει πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) όπως τα M270 και M142 HIMARS για να χτυπήσει στρατεύματα και αποθέματα όπλων στα μετόπισθεν των ρωσικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι προτίθεται να δώσει στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα ακριβείας HIMARS, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, «οδομαχίες» μαίνονται στο κέντρο της Σεβεροντονέτσκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν την επίθεσή τους με στόχο να ελέγξουν όλη την περιοχή του Ντονμπάς.

Στο μεταξύ, βομβαρδισμοί από ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου κατέστρεψαν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.