Σχολιάζοντας στην εκπομπή Κontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, επεσήμανε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν θα ήταν κάτι κακό κατά ανάγκη, καθώς θα μπορούσε να αποφέρει χρήματα. «Στην ουσία όμως χαρίζεται η εταιρεία, από την στιγμή που ακολούθησε η ανακοίνωση του υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία φαίνεται όιτ δεν θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», προσθέτει. «Με αυτή την κίνηση τελειώνει η ΔΕΗ υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου και στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει επί δεκαετίες».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε πως η ομοσπονδία πρόκειται να προχωρήσει σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη ή την Τετάρτη, ώστε να αποφασιστεί η στάση της σε σχέση με την γενική συνέλευση στις 19 του Οκτώβρη. Κάλεσε την κυβέρνηση, ως κύριο μέτοχο , να πάρει μέσω του υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές που χρειάζονται για να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ.

Προειδοποίησε πως ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει να διατηρεί μόνο το 35% των μετοχών, η ΔΕΗ θα έχει την τύχη του ΟΤΕ, διευκρινίζοντας ακόμα πως δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι για το ποιος θα έχει το μάνατζμεντ, ενώ ακούγεται η εμπλοκή ξένων fund σε ρόλο αγοραστών. Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση, καθώς θα ήταν παρόλογο η διοικήση της ΔΕΗ να έχει προχωρήσει χωρίς την γνώση του πρωθυπουργού ή του αρμοδίου υπουργού.

«Το μάρμαρο είναι σίγουρο πως θα το πληρώσει ο καταναλωτής» προσθέτει, ενώ «το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ένα ευρώ». Μάλιστα δηλώνει πως δρομολογήθηκε η αποκρατικοποίηση και στο 49% του ΔΕΔΔΗΕ, με το ελληνικό δημόσιο να διατηρεί μόνο το 17%. «Ο καταναλωτής θα πρέπει να περιμένει και άλλες αυξήσεις» προσέθεσε, κατακρίνοντας την λογική πως οι πολλοί παίκτες στην ενέργεια θα δημιουργήσουν τιμές καλές για τους καταναλωτές. «Οι τιμές έχουν ήδη πάρει τα ύψη και η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει κάπως τα πράγματα»  προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «ασπιρίνη» την έκπτωση των 9 ευρώ, ενώ χωρίς μια κρατική παρέμβαση στο ρεύμα και την νεοφιλελεύθερη λογική της κυβέρνησης ότι θα τα καθορίσουν όλα οι αγορές «θα βάλουν όλοι περισσότερο την χέρι στην τσέπη». Ακόμα έκανε λόγο για ένα αγαθό που δεν είναι εμπόρευμα, αλλά ήδη έχει μπει στο χρηματιστήριο.

«Η ενέργεια και τα δίκτυα δεν μπορεί να είναι στα χέρια των ιδιωτών» κατέληξε συμφωνώντας πως η παραπάνω απόφαση θίγει την ασφάλεια της χώρας. «Η ενέργεια και το νερό είναι αγαθά που πρέπει να τα έχει το δημόσιο, όπως και την υγεία και την παιδεία», συμπλήρωσε.