«Οι νεκροί από Covid είναι πολύ περισσότεροι από όλων των άλλων παθήσεων», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος τονίζοντας ότι η δήλωση του πρόεδρου ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος έλεγε ότι οι ασθενείς «ντανιάζονται στις ΜΕΘ», δεν απηχεί στην πραγματικότητα διότι «δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να ντανιαστούν, με αποτέλεσμα να μένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, σήμερα στο ΑΧΕΠΑ βρίσκονται 13 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε 5κλινους θαλάμους, καθώς η ΜΕΘ των 15 κλινών είναι πλέον πλήρης, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, ακούγοντας για την διακομιδή ασθενών, στην προσπάθειά του να επικροτήσει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έσπευσε να τονίσει ότι «άρα νοσοκομεία υπάρχουν», φέρνοντας το παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία πραγματοποιεί διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών σε νοσοκομεία της Γερμανίας, με τον κ. Γιαννάκο να του απαντά ότι «αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτό έλειπε να μην υπάρχουν καν νοσοκομεία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρθηκε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών, αναφέροντας ότι η επιστράτευση οικογενειακών γιατρών πιο πολύ δημιουργεί προβλήματα παρά λύνει. «Οι οικογενειακοί γιατροί είναι απαραίτητοι στην κοινότητα διότι στο νοσοκομείο έρχονται πολλές φορές περιστατικά σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Επίσης δεν έχουν νοσοκομειακή εμπειρία. Λύση θα ήταν η επίταξη μεγάλων νοσοκομειακών ιδιωτικών κλινικών για να νοσηλεύονται περιστατικά και σε ΜΕΘ και σε κλινικές».

Ακόμα τονίζει ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας πρωταγωνιστούν στις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 100 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, ενώ υπάρχουν λίστες αναμονής μέχρι και για χρήση high flow, των μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, σε ερειστικό τόνο και με διάθεση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, απαίτησε να μάθει «που συμβαίνει αυτό», προκαλώντας τον κ. Γιαννάκο να απαριθμήσει ονομαστικά τα περιφερειακά νοσοκομεία. Ο κ. Γιαννάκος, μίλησε συγκεκριμένα για το νοσοκομείο του Βόλου, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, με τον Άρη Πορτοσάλτε να μην ικανοποιείται, φωνάζοντας επίμονα «Άλλο; Άλλο;». Ακόμη και όταν ο κ. Γιαννάκος ανέφερε το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και το νοσοκομείο Τρικάλων, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν ικανοποιήθηκε, καθώς όπως φαίνεται ο αριθμός των νοσοκομείων εξακολουθούσε να του φαίνεται αμελητέος.