Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Θανάσης Κουτρουμάνος, κατά την εξέτασή του από την εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και τη στοχευμένη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, είπε ότι -σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου- τα πρωτογενή δεδομένα των δημοσκοπήσεων πρέπει να διαβιβάζονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, γαλάζιος βουλευτής, Θανάσης Μπούρας, είχε απορρίψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι δεν υποστηρίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Ωστόσο, το ΕΣΡ εμφανίστηκε εκτεθειμένο καθώς εδώ και έναν χρόνο δεν έχει συντάξει πόρισμα για το εάν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες της πολυφωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Θανάσης Κουτρουμάνος, υποστήριξε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι αν παραβιάστηκαν ή όχι οι κανόνες της πολυφωνίας. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ στην κατάθεσή του ανέφερε όσον αφορά  τον αποκλεισμό ορισμένων ΜΜΕ και την άνιση μεταχείριση άλλων από την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης, ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.