Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρώην διευθυντής του FBI θα καταθέσει ενώπιον των γερουσιαστών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας στις 8 Ιουνίου. Αναμένεται να ρωτηθεί σχετικά με την έρευνα για την φερόμενη σύμπραξη αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και στελεχών του επιτελείου του προέδρου Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε την απόλυση του Κόμεϊ  με αφορμή τον τρόπο που διαχειρίστηκε μια έρευνα για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της τότε υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον. Όπως ανέφερε προ ημερών η επιστολή του Λευκού Οίκου «είναι σημαντικό να βρούμε μια νέα ηγεσία για το FBI, που να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης», εκτιμώντας ότι ο πρώην πλέον διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών «δεν ήταν σε θέση να το οδηγήσει αποτελεσματικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει επιτεθεί ανοικτά στον πρώην επικεφαλής του FBI, προειδοποιώντας τον να μην μιλήσει στα ΜΜΕ. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Τραμπ είχε αναφέρει πως «καλύτερα ο Κόμεϊ να εύχεται να μην υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες μας, πριν αρχίσει τις διαρροές στα ΜΜΕ». Παράλληλα, έχει υποστηρίξει πως θα βρει κάποιον «πολύ καλύτερο» για να τον αντικαταστήσει.