«Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις 9/8 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Γεγονός, που αποτυπώθηκε στη σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 20.9.2023» παραδέχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνοντας την αναστολή «μέχρι ένα έτος» για τις ανεμογεννήτριες στα καμένα του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, λιγότερο από ένα μήνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης έδωσε άδεια για αιολικά εντός καμένης έκτασης στην περιοχή NATURA του Έβρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ανέφερε πως «φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν τις πυρκαγιές στον Έβρο», κάτι που όμως διαψεύδεται τόσο από την παραπάνω ανακοίνωση του το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο από τα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», σύμφωνα με τα οποία η αδειοδότηση δόθηκε μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.