Ο κ. Πάγκαλος παρομοιάζει εμμέσως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον Ναπολέοντα, μνημονεύοντας το Βατερλώ, στο οποίο -όπως σημειώνει- ηττήθηκε ο Βοναπάρτης και όχι κάποιος από τους στρατάρχες του.
Ακόμη, δίνει συστάσεις για το πώς μπορεί να γίνει κανείς ανεκτός «μέσα σε ένα πολιτικά και αισθητικά εχθρικό περιβάλλον», δεδομένης της δικής του εμπειρίας από τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ το 1983.
Όπως αναφέρει, «πρέπει να είσαι σεμνός και διακριτικός και να μη δίνεις αφορμές για να σε απομονώσουν με το ντύσιμό σου ή τις εκφράσεις σου ή την εν γένει εμφάνισή σου. Πρέπει να είσαι ταπεινός και αυστηρά προετοιμασμένος για να επιβάλλεις το σεβασμό και να αποκτήσεις κύρος».
«Πρέπει από την ημερήσια διάταξη να επιλέγεις θέματα που έχουν γενικότερη σημασία και όχι μόνο το στενό εθνικό σου συμφέρον και να υποστηρίζεις μια γενικότερη άποψη για την Ευρώπη, επιλέγοντας με πολλή προσοχή του συμμάχους που θα αποκτήσεις και τους αντιπάλους οι οποίοι ενδεχόμενα θα προκύψουν», συνεχίζει.
Στο ίδιο άρθρο ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι «κανείς δεν είναι τέλειος και όποιος νομίζει ότι ξεχωρίζει απ’ τους άλλους κατά τρόπο καθοριστικό και μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, είναι απλώς ένα ψώνιο από τα τόσα που εμφανίζονται στην πολιτική ζωή».