Συγκεκριμένα ο Ψαριανός ανάρτησε το Σάββατο, μια επεξεργασμένη φωτογραφία από τους μαθητές που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από την πλημμυρισμένη τάξη, η οποία παρουσίαζε μια μονταρισμέζη μαθήτρια που περπατούσε κανονικά στο νερό.

«Δεν είμαστε εμείς ούτε οι μαθητές μας συνηθισμένοι ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό ηλίθιο. Και μακριά από εμάς κάθε μορφή προπαγάνδας», ανέφερε στην απάντησή του ο Σύλλογος Διδασκόντων, προσθέτοντας πως «αντίθετα, εσείς φαίνεται να την προτιμάτε έναντι της ενημέρωσης, διότι, μια μικρή, ελάχιστη έρευνα θα αρκούσε για να συμπεράνετε τις πραγματικές διαστάσεις όσων εκτυλίχθησαν στις 14/10 στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας».

Ο Συλλογος προσθέτει πως «αλοπροαίρετα, με κίνδυνο διολισθαίνουμε στην αφέλεια, θα θεωρήσουμε πως η προβολή μιας ολοφάνερα μονταρισμένης φωτογραφίας – όπως τόσες που κυκλοφόρησαν – ως πραγματικής οφείλεται σε σφάλμα», ενώ απαίτησε «μια δημόσια συγγνώμη για τις χυδαίες κατηγορίες που εξαπολύσατε, διαφορετικά, θεωρούμε ότι πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση των πολιτών και συκοφάντηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας». «Σε αυτή την περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας», κατέληξε.