Σύμφωνα με το reuters, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εμφανίστηκε συγκαταβατικός ζητώντας και από τις δύο πλευρές «διακριτικότητα, μετριοπάθεια και αμοιβαίο σεβασμό».


Ο ίδιος, μετά την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, δήλωσε «διακυβεύονται πολλά για να αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα συναισθήματά μας. Επειδή αυτά που διακυβεύονται είναι η καθημερινή ζωή και τα συμφέροντα εκατομμυρίων ανθρώπων, εκατέρωθεν της Μάγχης».

Νωρίτερα, η Κομισιόν δεν θέλησε να τοποθετηθεί μέσω του εκπροσώπου της, για τις κατηγορίες της Μέι, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να λέει χαρακτηριστικά πως «είμαστε πολύ απασχολημένοι για να κάνουμε σχόλια επί σχολίων».

«Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι θα διεξαχθούν εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι ενθουσιάζονται όποτε γίνονται εκλογές», τόνισε ο Σχοινάς στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, απαντώντας στις κατηγορίες της Μέι, ξεκαθάρισε ότι «κανένας στις Βρυξέλλες δεν επιδιώκει να αναμιχθεί στη βρετανική προεκλογική εκστρατεία».