«Προς τον λαό της Γάζας: σας περιμένει όμορφο μέλλον, όχι όμως αν κρατάτε ομήρους. Αν το κάνετε, είσαστε νεκροί! Κάντε έξυπνη επιλογή», απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως στέλνει «στο Ισραήλ όλα όσα χρειάζεται για να τελειώσει τη δουλειά» στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας πως «ούτε ένα μέλος της Χαμάς δεν θα είναι ασφαλές αν δεν κάνετε ό,τι λέω». «Στην ηγεσία (της Χαμάς), τώρα είναι η ώρα να φύγετε από τη Γάζα, όσο μπορείτε ακόμη», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τραμπ:

«”Σάλομ Χαμάς” σημαίνει Γεια σας και Αντίο – Μπορείτε να επιλέξετε. Απελευθερώστε όλους τους ομήρους τώρα, όχι αργότερα, και επιστρέψτε αμέσως όλα τα πτώματα των ανθρώπων που δολοφονήσατε, αλλιώς τελειώσατε. Μόνο άρρωστοι και διεστραμμένοι άνθρωποι κρατούν πτώματα, και εσείς είστε άρρωστοι και διεστραμμένοι! Στέλνω στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να τελειώσει τη δουλειά, ούτε ένα μέλος της Χαμάς δεν θα είναι ασφαλές αν δεν κάνετε αυτό που σας λέω. Μόλις συναντήθηκα με τους πρώην ομήρους σας, των οποίων τις ζωές καταστρέψατε. Αυτή είναι η τελευταία σας προειδοποίηση! Για την ηγεσία, τώρα είναι η ώρα να φύγετε από τη Γάζα, όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία. Επίσης, προς το λαό της Γάζας: Ένα όμορφο μέλλον σας περιμένει, αλλά όχι αν κρατάτε ομήρους. Αν το κάνετε, ΕΙΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ! Πάρτε μια έξυπνη απόφαση. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΏΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΚΟΛΑΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!»