«Η Βόρεια Κορέα έχει δείξει μεγάλη έλλειψη σεβασμού για τον γείτονά της, την Κίνα, με την εκτόξευση ενός ακόμα βαλλιστικού πυραύλου, αλλά η Κίνα προσπαθεί σκληρά!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στρατιωτικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας, στη Σεούλ, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο τύπου Scud, ο οποίος διήνυσε 450 χλμ. και στη συνέχεια κατέπεσε στη θάλασσα.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στη Βόρεια Κορέα για την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα προβληματική από την άποψη της ασφάλειας της κυκλοφορίας πλοίων και αεροπλάνων και αποτελεί σαφή παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», είπε σε δημοσιογράφους ο Σούγα.

«Η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί επ' ουδενί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας. Έχουμε προβεί σε έντονο διάβημα στη Βόρεια Κορέα και καταδικάζουμε τις πράξεις της με τους εντονότερους δυνατούς όρους» είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές σε αεροπλάνα ή πλοία.