Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Τραμπ βρέθηκε ανάμεσα σε συμπληγάδες, καθώς το νομοθέτημα είχε εγκριθεί με τεράστια πλειοψηφία τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και από τη Γερουσία και σε περίπτωση που δεν το δεχόταν θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια πολιτική ήττα, αφού σε περίπτωση δεύτερης ψηφοφορίας το νομοσχέδιο θα λάμβανε πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων και στα δύο σώματα, υποχρεώνοντάς τον τελικά να το υπογράψει.

«Μετρημένος» φάνηκε πριν την υπογραφή του νομοσχεδίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, υποστηρίζοντας ότι η υπογραφή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας «δεν θα διευκολύνουν με κανένα τρόπο» την εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον. Παραδέχθηκε πάντως πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε σε θέση που δεν θα επέτρεπε τη μη υπογραφή του.

Η Ρωσία έχει ήδη αντιδράσει στις κυρώσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει ήδη διατάξει 755 Αμερικανούς υπαλλήλους σε πρεσβείες της Ρωσίας να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Συγκεκριμένα ο Πούτιν είχε δηλώσει προ ημερών ότι «η αμερικανική πλευρά έκανε μια κίνηση η οποία, είναι σημαντικό να σημειωθεί, δεν είχε κανένα έρεισμα, ώστε να επιδεινώσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει παράνομους περιορισμούς, απόπειρες να επηρεάσει άλλα κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων μας , οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία».