Γνωστός από τις επιτυχίες του γκάνγκστερ Ali G, που είχε καταφέρει να οργίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να βάλει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, να του δώσει αυτόγραφο επάνω σε ένα εργαλείο βασανισμού εικονικού πνιγμού, τον διαβόητο Καζάκο δημοσιογράφο Μπόρατ Σαγκντίγεβ και τον Γερμανό κριτικό μόδας Bruno, ο Σάσα Μπάρον Κοέν επέστρεψε με τη σειρά «Who is America?», με την πρεμιέρα του να προδιαθέτει για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.
 
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, ο Σάσα Μπάρον Κοέν υποδύεται έναν Ισραηλινό πράκτορα που προσεγγίζει πρώην και εν ενεργεία γερουσιαστές, καθώς και έναν από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους των συμφερόντων της βιομηχανίας όπλων, και τους πείθει να συμμετάσχουν σε μία καμπάνια οπλοκατοχής και εκπαίδευσης στην οπλοχρησία για παιδιά από 4 έως 12 ετών.
 
Στην καμπάνια του, που κατάφερε να ρεζιλέψει μερικούς από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της εκτεταμένης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ο δημοφιλής κωμικός έπεισε να συμμετάσχουν ένας πρώην αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ένας πρώην γερουσιαστής, τρεις εν ενεργείας γερουσιαστές και ο εκτελεστικός διευθυντής του λόμπι «Gun Owners of America».
 
Ακολουθούν μερικά σπαρταριστά αποσπάσματα από τα κείμενα που έπεισε τους πολιτικούς να διαβάσουν στην κάμερα:
 
Τρεντ Λοτ, πρώην αρχηγός της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο
 
«Υποστηρίζω το πρόγραμμα παιδιών-φυλάκων. Εμείς, στην Αμερική, θα ήμασταν σοφοί να το υλοποιήσουμε και αυτό. Είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτούμε στην Αμερική, να δώσουμε όπλα στα χέρια νομοταγών πολιτών, καλών ανθρώπων, είτε αυτοί είναι δάσκαλοι, είτε είναι ταλαντούχα παιδιά ή υψηλά εκπαιδευμένα παιδιά προσχολικής ηλικίας».
 
Ντάνα Ροχραμπάτσερ, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής
 
«Ίσως το να έχουμε εκπαιδευμένους νέους ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους στο σχολείο τους, ίσως πραγματικά να μας κάνει πιο ασφαλείς εδώ».
 
Τζόε Γουίλσον, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής 
 
«Ένα τρίχρονο δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε ένα πυροβόλο όπλο πετώντας ένα μολύβι Hello Kitty. Οι ιδρυτές πατέρες μας δεν έβαλαν ηλικιακό όριο στη Δεύτερη Τροπολογία [σ.σ. περί οπλοκατοχής]».
 
Τζόε Γουάλς, πρώην Γερουσιαστής
 
«Το εντατικό μάθημα παιδιών-φυλάκων τριών εβδομάδων εισάγει ειδικά επιλεγμένα παιδιά από 12 έως 4 ετών σε πιστόλια, πυροβόλα, ημιαυτόματα, και τη στοιχειώδη γνώση των όλμων. Μέσα σε λιγότερα από έναν μήνα. Σε λιγότερο από έναν μήνα, ένας πρωτοετής δημοτικού μπορεί να γίνει πρωτοετής χειροβομβίδας».
 
Λάρι Πρατ, εκτελεστικός διευθυντής του λόμπι ιδιοκτητών όπλων Αμερικής
 
«Τα νήπια είναι αγνά, χωρίς φθορές από τα fake news ή την ομοφυλοφιλία. Δεν ανησυχούν εάν είναι πολιτικά ορθό να πυροβολήσεις έναν διανοητικά διαταραγμένο ένοπλο. Απλά θα το κάνουν. Η επιστήμη πίσω από αυτό το πρόγραμμα είναι αποδεδειγμένη. Στην ηλικία των τεσσάρων, ένα παιδί επεξεργάζεται εικόνες 80% πιο γρήγορα από έναν ενήλικα, που σημαίνει, ουσιαστικά, σαν τις κουκουβάγιες, μπορούν να δουν σε αργή κίνηση. Παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν επίσης υψηλά επίπεδα της φερομόνης Blink 182, που παράγεται από το μέρος του συκωτιού που είναι γνωστό ως Ρίτα Όρα. Αυτό επιτρέπει στα νευρικά αντανακλαστικά να ταξιδέψουν από τη νευρική οδό Cardi B στη Wiz Khalifa 40% πιο γρήγορα, σώζοντας χρόνο και ζωές.»
 
Το γεγονός πως Blink 182 είναι το όνομα δημοφιλούς πανκ συγκροτήματος, Ρίτα Όρα είναι το όνομα Βρετανίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού, Cardi B ονομάζεται μία Αμερικανίδα ράπερ, ενώ Wiz Khalifa ένας άνδρας ράπερ, δεν εμπόδισε καθόλου τον Λάρι Πρατ να διαβάσει το μήνυμα που καλεί σε υποστήριξη αυτού του… πρωτοποριακού προγράμματος.
 
«Όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μας… ο τρόπος να σταματήσεις έναν τύπο με όπλο… είναι ένα καλό παιδί με ένα όπλο. Καλούς πυροβολισμούς, παιδιά» καταλήγει το βίντεο, διά στόματος φυσικά των πρωταγωνιστών του.