Περίπου 150 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού έπεσαν στην περιοχή του Χιούστον στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τυφώνα Χάρβεϊ, ενώ σύμφωνα με τον Κρις Μίλινερ της NASA, τα δορυφορικά δεδομένα GPS και τα στοιχεία του Γεωδαιτικού Εργαστηρίου της Νεβάδα το Χιούστον βυθίστηκε κατά περίπου 2 εκατοστά.


6 εκατομμύρια κάτοικοι χωρίς ρεύμα 

 
Περισσότεροι από 6 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας του τυφώνα, κάτι που αντιστοιχεί στο 65% της πολιτείας. Ίσως χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές της πολιτείας, παραδέχθηκε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τομ Μπόσερτ.
 
«Πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή. Το ρεύμα μπορεί να παραμείνει κομμένο για εβδομάδες», δήλωσε ο Τ. Μπόσερτ. «Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση αυτού του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ, με εργάτες από κάθε περιοχή, ακόμη και από τον Καναδά», πρόσθεσε. 
 
Παράλληλα, επεσήμανε στους κατοίκους της Φλόριντα ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού τους δοθεί η άδεια για αυτό. «Μπορεί να πάρει εβδομάδες», προειδοποίησε.