
Ο επικεφαλής του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» Θάνος Τζήμερος έκανε προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2023, εκμεταλλευόμενος την τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο άρθρο 29 του Συντάγματος που έβαζε το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει.
Όπως έγραψε ο ίδιος ο Τζήμερος σε ανάρτησή του: «Η “Εθνική Δημιουργία” κατέθεσε στον Άρειο Πάγο προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές καθώς δεν πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος. Η οργάνωση και η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Περιμένουμε την απόφαση».
Η #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο προσφυγή κατά της συμμετοχής του #ΚΚΕ στις εκλογές καθώς δεν πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος. Η οργάνωση και η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Περιμένουμε την απόφαση.
— Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) April 28, 2023