Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.

Παρά το ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος καταγραφής συστήματος «παράνομων και μη παράνομων» μεταναστών προς τη Βρετανία, ο Τζόνσον δήλωσε πως «οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό».

Τζόνσον εναντίον Κόρμπιν για Brexit, οικονομία και υγεία στο debate πριν τις εκλογές

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει τη  μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά διαχωρίζει τους «ταλαντούχους» μετανάστες, στους οποίους πρέπει «να δοθεί η ευκαιρία» για να φτιάξουν τις ζωές τους. «Δεν είμαι εχθρικός απέναντι σε όσους θέλουν να μεταναστεύσουν εδώ. Είμαι υπέρ  του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας».