«Εδώ δεν μιλάμε για μια σφαγή σε ένα μακρινό μέρος κάπου στα βάθη της Αφρικής με αλλόθρησκους αλλά να το πω τελείως κυνικά ξέρω ότι ακούγεται πολιτικά ανορθόδοξο αλλά για χριστιανούς, λευκούς, ευρωπαίους που είναι από μας, προέρχονται από εμάς», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης σε δελτίο του ΣΚΑΪ.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν το σκληρό σχόλιο του Αντώνη Τζανακόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο οποίος σχολίασε στο Twitter:

«Κανονικοποίηση του ρατσισμού. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και καθηγητής (!) διεθνών σχέσεων στο Πάντειο (να τον χαίρεται) μας διευκρινίζει πως «εδώ δεν μιλάμε για αλλόθρησκους στα βάθη της Αφρικής» αλλά για «Χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους».

Η κριτική του Αντώνη Τζανακόπουλου ενόχλησε τα μάλα τον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος επανήλθε υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κατανοητό το σκεπτικό και η δήλωσή του.

Έγραψε στο Twitter: «Φαντασιώνονται ως ρατσιστές και αυτούς που καταδικάζουν τον ρατσισμό! Με τις λέξεις “κυνικά” (δις), “πολιτικά ανορθόδοξο” και “ΔΥΣΤΥΧΩΣ”, διαχωρίζεται η περιγραφή της πραγματικότητας από την όποια προτίμηση. Μηδέν στην απλή κατανόηση Ελληνικών».

Ο Δημήτρης Καιρίδης και ενώ τα σχόλια των χρηστών στα social media ήταν εξαιρετικά δηκτικά, επανήλθε με νέα ανάρτησή του και υποστήριξε αυτή τη φορά όχι ότι οι πολίτες δεν κατάλαβαν τί είπε αλλά πως εκείνος περιέγραψε την πραγματικότητα και δεν εξέφρασε γνώμη, υποστηρίζοντας ότι εξήγησε γιατί η Πολωνία ενδιαφέρεται τώρα για τους πρόσφυγες και όχι πριν.