Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Γ. Βρούτσης τάχθηκε ανοικτά κατά της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη κόντρα στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε πως όσοι απεργούν είναι «οι κατεξοχήν ωφελημένοι εναντίον της ωφέλειας τους, εναντίον των αυξήσεων που θα πάρουν», ενώ πρόσθεσε πως το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχουν τα συνδικάτα και παίρνουν αποφάσεις που τιμωρούν την κοινωνία.

«Παραμένει για τη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Όπως γίνεται κριτική στο πρόσωπο μου και στο ασφαλιστικό που κατατέθηκε και είναι η αιτία για την οποία γίνεται η απεργία, έτσι και εγώ έχω δικαίωμα να πω ότι η απεργιακή κινητοποίηση και η συνδικαλιστική ατζέντα που άνοιξε ουσιαστικά είναι με τον ορισμό της υποκρισίας, διότι δεν έρχεται εναντίον του ασφαλιστικού, τιμωρεί ουσιαστικά την κοινωνία.

Αν δει κάποιος τα αίτια που γίνεται σήμερα η απεργία, θα διαπιστώσει τα εξής το κυρίαρχο αίτημα είναι η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου, όταν ήρθε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις. Σήμερα ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν και γίνονται απεργιακές κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Απεργούν κατεξοχήν ωφελειμένοι εναντίον της ωφέλειας τους, εναντίον των αυξήσεων που θα πάρουν. Αυτό λέγεται ο ορισμός της υποκρισίας και του παραλογισμού. Οι απεργίες κατά τα ψέματα υποκινούνται από το ΠΑΜΕ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο φορείς που ελέγχουν τα συνδικάτα με μεγάλη πλειοψηφία και παίρνουν αποφάσεις, οι οποίες έρχονται τιμωρητικά στην κοινωνία».

Απάντηση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που ανήκει στη ΔΑΚΕ

Απάντηση στον Γ. Βρούτση για τις «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» από ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Παίδας, που ξεκαθάρισε ότι ανήκει στη ΔΑΚΕ, παράταξη η οποία πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισήμανε ότι είχαν αντιδράσει και στον νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

«Δεν είμαστε εργατοπατέρες, ούτε του ΠΑΜΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προσωπικά είμαι της ΔΑΚΕ και ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο και δεν αντιδράσαμε τώρα αλλά και όταν είχε έρθει ο νόμος Κατρούγκαλου είχαμε αντιδράσει χαρακτηρίζοντας το νόμο με ανακοινώσεις μας “ανθρωποκτόνο”. Άρα δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα αναφέρατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παίδας.

Επίθεση της ΝΔ στην Απεργία με αναφορές σε «υποκινητές» και αιτήματα εκτός «λογικής»