Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ φανταστικό και εξαιρετικά καλό με μια ισορροπία καταπληκτική: «Και 10 σταυρούς να είχα δεν θα μου έφταναν. Έχουμε βρει μία ισορροπία καταπληκτική. Από τον Γιώργο Αυτιά, αδερφός, μέχρι εκείνη τη δικηγόρο που βάλαμε που είναι υπεύθυνη των συγχωνεύσεων της Amazon από τη Νέα Υόρκη. Φανταστικό ψηφοδέλτιο. Αξίζει να μπείτε να δείτε τα ονόματα. Από τον Γιώργο Μουρούτη που έχει δώσει τόσες μάχες, μέχρι την Βόζενμπεργκ, τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, τον Σπύρο τον Καρανικόλα τον φίλο μου που μας έβαζε πλάτη για την Novartis, μέχρι τη Βίκυ τη Φλέσσα, τον Δημήτρη τον Τσιόδρα, την Ελεονώρα Μελέτη που έχει δώσει μάχη για τις κακοποιημένες γυναίκες, είναι ένα πολύ ισορροπημένο πολύ ωραίο ψηφοδέλτιο. Πάμε για 21 ευρωβουλευτές», είπε.

«Η στροφή Κασσελάκη υπέρ του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, της Ουκρανίας και του Χριστιανισμού είναι μεγάλη νίκη των ιδεών που διαχρονικά πίστευα»

Ο Άδ. Γεωργιάδης στην αρχή της συνέντευξής του σχολίασε την αλλαγή θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Όσον αφορά τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της Εκκλησίας και της θρησκείας το θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα. Η στροφή του κ. Κασσελάκη υπέρ του ΝΑΤΟ που είναι μία ιερά αμυντική συμμαχία, υπέρ του Ισραήλ και κατά του Ιράν, υπέρ της Ουκρανίας και υπέρ της χριστιανικής θρησκείας που όλα αυτά είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις παραδοσιακές θέσεις του χώρου που εκπροσωπεί, εγώ τις θεωρώ θετικές, πρώτον αποτελούν μεγάλη νίκη των ιδεών που διαχρονικά πίστευα ως Νεοδημοκράτης και δεύτερον για την Ελλάδα, το να έχουμε μία ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία που πιστεύει αυτά τα πράγματα είναι μόνο καλό. Εμένα πάντα με ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για την Ελλάδα το να είμαστε με το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, την Ουκρανία και τον Χριστιανισμό, είναι καλό. Το ότι αυτό κάνει τους Συριζαίους παραδοσιακούς ψηφοφόρους να είναι έτοιμοι για τον ψυχίατρο, είναι άλλο».

«Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βουλευτές που ήταν στο καράβι στη Γάζα. Ο κ. Αρβανίτης έβγαινε με την Παλαιστινιακή μαντήλα μέχρι πριν μερικούς μήνες. Όταν από την παλαιστινιακή μαντήλα και το καράβι στη Γάζα λες “είμαι με το Ισραήλ” είναι μεγάλη πρόοδος. Προφανώς είναι μεγάλη ιδεολογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας», είπε.

«Όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της Ρωσίας αλλά οι τόνοι που χρησιμοποιούσε ήταν πολύ χαμηλοί. Θυμίζω τη συναυλία που έγινε στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου με το σύνθημα “είμαστε με τον άνθρωπο” και είχε μεγάλη σύγκρουση πολιτική ότι με αυτόν τον τρόπο ξεπλένεται ο Πούτιν. Περνώντας από αυτή τη θέση στη δήλωση Κασσελάκη ότι η Ουκρανία θα πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να κερδίσει τη Ρωσία, δεν είναι ίδια θέση. Η τωρινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ένας οπαδός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επίσης δεν θα έβγαινε να διαφημίσει ότι είπε το Πιστεύω. Είναι απολύτως προφανές ότι διάγουμε την περίοδο της πλήρους ιδεολογικής επικράτησης των ιδεών της ΝΔ. Αυτό εμένα μου δίνει χαρά και υπερηφάνεια, αυτά υποστήριζα από τα φοιτητικά μου χρόνια, και βλέποντας τώρα ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς να ενστερνίζεται όλες τις ιδέες για τις οποίες πολεμούσα από νεαρός και οι αριστεροί με κυνηγούσαν, το θεωρώ πολύ μεγάλη ιδεολογική μου νίκη. Και ευχαριστώ για τον Κασσελάκη για αυτό», είπε.

«Η πολιτική σταθερότητα κρίνεται 9 Ιουνίου»

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο πολιτικός στόχος της αντιπολίτευσης είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. «Ο πολιτικός τους στόχος είναι 10 Ιουνίου η Ελλάδα να μην είναι μία κυβερνήσιμη χώρα και να έχουμε κάθε μέρα διαδηλώσεις απεργίες και φασαρίες», είπε. «Στέλνω στους συμπολίτες μου ένα μήνυμα: ασφαλώς 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης. Όμως αν νομίζει κάποιος ότι αν ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει πολιτικές συνέπειες, είναι αφελής. Αν μου πείτε ότι η ΝΔ θα μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο αν έχει ένα κακό αποτέλεσμα σας λέω ότι δε θα μπορεί. Η πολιτική σταθερότητα κρίνεται 9 Ιουνίου. Αν υπάρχει κακό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση, οι αγορές θα βλέπουν ξανά τη χώρα ως πολιτικό πρόβλημα, τα επιτόκια θα ανέβουν, η οικονομία θα γυρίσει προς τα κάτω. Δωρεάν πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει», είπε.

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη θα έπρεπε να ενώνει τους ‘Ελληνες»

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη θα έπρεπε να ενώνει τους Έλληνες γιατί η κυβέρνηση έλαβε κ ένα πράγματι ένα πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή ότι αποφασίζει η κυβέρνηση της Ελλάδος να δώσει την ευκαιρία να εκλεγεί ευρωβουλευτής ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρρας που μέχρι χθες όλα τα κόμματα – και ο ΣΥΡΙΖΑ- συμφωνούσαν με επίσημες ανακοινώσεις ότι διώκεται από το καθεστώς Ράμα και με το που ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του με τη ΝΔ, έγινε ο ακροδεξιός Μπελέρης, ο χρυσαυγίτης Μπελέρης, ο Πολάκης έγραψε ο Μπελέρης που έκλεψε τις ψήφους στη Χιμάρρα, δηλαδή ο Πολάκης – και θέλω να δω αν αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησε τις κατηγορίες Ράμα κατά Μπελέρη σήμερα.

Ο ίδιος σημείωσε πως αντί τα κόμματα να πουν μπράβο που παίρνει αυτό το ρίσκο η ΝΔ, ξαφνικά γίνεται «κανονική δολοφονία χαρακτήρα Μπελέρη».