Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, συμφερόντων Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, έχει επίσημα ανακοινώσει ότι στις 31 Ιανουαρίου διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου για εργασίες ριζικής ανακαίνισης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία της μονάδας στα τέλη του 2024.

Ωστόσο, η εταιρεία ουδέποτε διαπραγματεύτηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου ως όφειλε για το μέλλον των εργαζομένων στην επιχείρηση. Αντιθέτως, όπως καταγγέλλουν, υπό μορφή τελεσιγράφου έδωσε δύο επιλογές στους εργαζόμενους, οι οποίες έχουν ως κοινή συνισταμένη την απόλυση χωρίς να διασφαλίζονται πουθενά οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους για το διάστημα που το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης αλλά και μετά όταν θα επαναλειτουργήσει .

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο τα επενδυτικά σχέδια για το Hilton να γίνονται εις βάρος των εργαζομένων

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Hilton για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας τους.

«Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και το γενικότερο κλίμα ασυδοσίας που οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν δημιουργήσει, απειλεί με τελεσίγραφα τους εργαζόμενους για να απεμπολήσουν στοιχειώδη εργασιακά  δικαιώματα» τονίζουν.

«Καλούμε την διοίκηση της  εταιρείας “Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις ΑΕ” να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης που θα σέβεται τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους. Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για το Hilton είναι αδιανόητο να γίνονται εις βάρος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό» σημειώνουν.

«Οι εργαζόμενοι/ες  στον κλάδο του τουρισμού θα παλέψουν με ενότητα και αλληλεγγύη για τα δικαιώματά τους και θα  δώσουν την δική τους απάντηση, τόσο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές που τη στηρίζουν» αναφέρουν ακόμη και καταλήγουν: “Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα σταθεί με κάθε τρόπο  δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, ως βασική  προϋπόθεση μιας δίκαιης  και βιώσιμης ανάπτυξης».Στο πλευρό των εργαζομένων στο Hilton στέκονται, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως αυτό του “Κάραβελ” και του “Μεγάλη Βρετανία”».