Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καλούν οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 10, καθώς το ΣτΕ πρόκειται να εκδικάσει το αίτημα ακύρωσης της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών μαθημάτων κατά της απόφασης του υπουργείου παιδείας για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων, με την οποία εκδιώκεται κάθε μάθημα καλλιτεχνικής φύσης από το Λύκειο.

«Mετά από μία δύσκολη χρονιά κινητοποιήσεων, με τελευταίες τις δυναμικές οχηματοπορείες σε 4 μεγάλες πόλεις που σημείωσαν επιτυχία, το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας καλεί στην καθοριστική συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ. Να δώσουμε το παρόν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47- 49, στην Αθήνα, ενάντια στην κατάργηση των μαθημάτων τέχνης στο Λύκειο. Η εκδίκαση της προσφυγής μας (αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την Τέχνη από το Λύκειο) θα γίνει  μετά από τρεις αναβολές στις 13 Μαΐου 2021 το πρωί. Είναι πολύ σημαντικό για την έκβαση της υπόθεσης να είμαστε έξω από το ΣτΕ και να το μάθουν οι δικαστές.  Δεν  γνωρίζουμε ακόμα τη σειρά που θα έχει η υπόθεσή μας, όμως το ΣτΕ ξεκινάει να δικάζει από τις 10.00 και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.)

Η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εξήγγειλε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στην κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως «το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Μαϊου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 για τους εκπαιδευτικούς της Καλλιτεχνικής Παιδείας (ΠΕ08), προκειμένου να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην εκδίκαση της προσφυγής τους για την έξωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο».