Ομόφωνα «Όχι« λένε όλοι οι Δήμοι της Αττικής στο  νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Με ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής απέστειλε τετρασέλιδη επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την οποία ζητά:

  •  Την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.
  •  Την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων.
  •  Την ίδρυση σώματος οικογενειακών κοινωνικών λειτουργών, όπως προβλέπεται από το Ν. 2447/1996, που σε συνεργασία με τον δικαστικό διαμεσολαβητή, θα λειτουργήσουν ουσιαστικά και προωθητικά στην εμπέδωση μιας ουσιαστικά συναινετικής κουλτούρας σε ό,τι αφορά στη μέριμνα και την επιμέλεια των παιδιών.

Στην επιστολή αναφέρονται εκτενώς οι προβληματικές διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, τόσο στο γενικό του πνεύμα όσο και στις επιμέρους προβλέψεις αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις οι οποίες παραβιάζονται με τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου και κλείνει ίσως με το πιο σημαντικό σημείο: «Οι Δήμοι, ως ο εγγύτερος φορέας του Κράτους στους πολίτες, έχουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και την προστασία των παιδιών, αλλά και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων αντιμετωπίζουν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκων, διαμεσολαβώντας προς τις εισαγγελικές αρχές για αυτά τα περιστατικά. Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών γίνονται μάρτυρες των προβλημάτων και των επιπτώσεων που δημιουργούνται σε γονείς και παιδιά, εξαιτίας μη συναινετικών διαζυγίων, αλλά πρωτίστως των βλαβών, σωματικών και ψυχικών, που οι κακοποιητικοί γονείς προκαλούν».