Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής σχετικά με τις παρατηρούμενες ελλείψεις φαρμάκων σημείωσε ότι «παρακολουθούμε ανθρώπους να ψάχνουν στο διαδίκτυο ένα αντιβιοτικό που χρειάζεται ένας ασθενής που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία. Δυστυχώς δεν μπορούν να το βρουν. Η προσπάθεια έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη προσπαθούν οι πολίτες. Το πρόβλημα με το φάρμακα είναι τεράστιο».
Για την κηδεία του Κωνσταντίνου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια κάνοντας την αντίστιξη ανάμεσα στο ανθρώπινο επίπεδο και την δημόσια συζήτηση που αναπτύχθηκε. «Είναι ένα θέμα διαφορετικό από την προσπάθεια κάποιων να κάνουν ξέπλυμα μιας συγκεκριμένης περιόδου, την οποία θα κρίνει η ιστορία». Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά σημειώνοντας ότι «διαφοροποιήθηκε λέγοντας συγκεκριμένα πράγματα για το πώς πρέπει να διαχειριστεί το κράτος την κηδεία. Άρα, καλό θα ήταν να μη μεταφέρουμε ένα πρόβλημα που είναι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έξω από το κόμμα τους. Δεν υπάρχει γενικώς διχασμός, υπάρχει ένας διχασμός εντός της ΝΔ με συγκεκριμένες τάσεις».

«Τις προηγούμενες μέρες αναδείχθηκαν δύο μεγάλα θέματα. Πρώτον, έχουμε μια ένορκη κατάθεση ότι διοχετεύονταν χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσιογράφους. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όταν προκύπτουν τέτοια ζητήματα προχωράμε αμέσως σε αναστολή ιδιότητας μέλους. Πρέπει να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την υπόθεση. Στη συνέχεια αυτών ο κ. Παππάς απείλησε με μήνυση και ο κ. Καλογρίτσας τον προέτρεψε να κάνει μήνυση προκειμένου να βγουν πολλά στην επιφάνεια. Δεν θέλει η δικαιοσύνη να μάθει τι εννοεί ο κ. Καλογρίτσας; Επιπλέον, προέκυψαν εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων. Είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και εμείς αυτή την πλευρά του ζητήματος έχουμε προκρίνει από την αρχή. Είναι θέμα Δημοκρατίας να μάθουμε την αλήθεια για όλα αυτά. Ο κ. Φλώρος δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση, περιμένουμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει φτιάξει τις ανεξάρτητες αρχές αυτής της χώρας. Δυστυχώς η ΝΔ με τη συμβολή του κ. Ντογιάκου θέλει να τις υπονομεύσει και σίγουρα όλοι θυμούνται τον κ. Πολάκη να λέει ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι για το θεαθήναι» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.