Δύσκολες ώρες για την Τουρκία και τη Βόρεια Συρία που έπληξαν φονικοί σεισμοί τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου αλλά και το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Σύσσωμες οι χώρες σ’ όλο τον κόσμο στέλνουν την έμπρακτη στήριξή τους, όπως και η Ελλάδα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν στα μέτωπα για να προσφέρουν βοήθεια.

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό.

Είμαστε σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο υγείας και στη διάθεση των αρμοδίων αρχών ώστε να προσφέρουμε απαραίτητη ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που άμεσα θα συγκροτησουμε.

Προχωρούμε επίσης και καλούμε και τις Ενώσεις Γιατρών σε όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση και υλικής βοήθειας με αγαθά που είναι απολύτως απαραίτητα αυτές τις ώρες. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ oengegr.com μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να δηλώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν, είτε με φυσική παρουσία στον τόπο της καταστροφής είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.