
Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 8:30 π.μ., οπότε και ξεκινάει η δίκη του δράστη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα.
Η ΟΓΕ ζητά «την παραδειγματική τιμωρία του 40χρονου πρώην συντρόφου» της νεαρής γυναίκας «από τη δικαιοσύνη», αλλά και «όλων όσων ευθύνονται για το έγκλημα».
«Καταγγέλλουμε τον προσανατολισμό και τη στάση των κρατικών οργάνων και της αστυνομίας που αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και απροστάτευτες από τους δολοφόνους τους, την ίδια στιγμή που ως κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους διώκει εργάτες και εργάτριες, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα.
Δεν ανεχόμαστε τις μεγάλες ελλείψεις κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που αφήνουν χωρίς προστασία και ουσιαστική στήριξη γυναίκες και παιδιά θρέφοντας τους δράστες – τέρατα, με ευθύνη της πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ που λογαριάζει τις ανάγκες μας ως κόστος για το κράτος.
Αταλάντευτα αποκαλύπτουμε όλα τα πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών, που κρύβουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας και οργανώνουμε την πάλη ενάντια σ’ αυτούς που τη γεννούν, ενάντια σ’ αυτούς που την τρέφουν.
Απέναντι στη δυσωδία, η μόνη ανάσα βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας “ασπίδα προστασίας”, για να μπορεί κάθε γυναίκα να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση».
Πηγή: 902.gr