Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την πορεία τους ως υπουργός Υγείας αφήνοντας για λίγες ημέρες τα τηλεοπτικά πάνελ «προκειμένου να αναδιοργανώσει την υγεία». Στις πρώτες ημέρες της θητείας του πρόλαβε να κλείσει 7 νοσοκομεία, να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου και να αυξήσει στα 25€ (από τα 5€) την εισαγωγή.

Επειδή όμως ο λαός λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι» αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους πρώτους συμβούλους που επέλεξε να τον πλαισιώσουν.

Θάνος Πλεύρης

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος κατέβηκε στην Α' Αθηνών με την Νέα Δημοκραία και δεν εξελέγη ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα παρέχει αμισθί τις νομικές τους συμβουλές στο υπουργείο Υγείας, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχει και στις επιτροπές. Οι απόψεις του κύριου Πλεύρη για τους μετανάστες και την πρόσβαση που θα πρέπει να έχουν στο εθνικό σύστημα υγείας μας κάνουν να ανησυχούμε. Ο Θάνος είναι γιός του Κώστα Πλεύρη, του ιδρυτή της ακροδεξιάς οργάνωσης «4η Αυγούστου» και μέλος των ιταλικών νεοναζιστικών ομάδων Ordine Nuovo και Avanguardia Nazionale. Η αμισθί προσφορά τέτοιων υπηρεσιών μπορεί να κοστίσει σε ζωές.

Μιχάλης Πιτσιλίδης

Ο Μιχάλης Πιτσιλίδης με ανάρτησή του στο FaceBook την 31η Αυγούστου ανακοινώνει στους φίλους του ότι πιάνει δουλειά ως άμισθος σύμβουλος του κύριου Γεωργιάδη. Στο βιογραφικό του διαβάζουμε (φυσικά) ότι είναι καταξιωμένος κοινωνικά και επιτυχημένος επαγγελματικά αλλά το είδος της επιτυχίας του είναι αυτό που δημιουργεί τα περισσότερα ερωτηματικά. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αφού σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες.
 
Εμφανίζεται ως εκδότης του portal για την υγεία lifepositive.gr, το οποίο παρά την χαμηλότατη κατάταξή του στις μετρήσεις επισκεψημότητας χαίρει της εμπιστοσύνης των φαρμακευτικών εταιριών που το γεμίζουν με διαφημίσεις των προϊόντων τους. Αξιοζήλευτη είναι η επιτυχία του και στο μηνιαίο ιατρικό περιοδικό Medical Express. Οι 21 σελίδες διαφήμιση (στις 52) από φαρμακευτικές εταιρίες πρέπει να αποτελούν εκδοτικό ρεκόρ εν μέσω κρίσης. Σε άρθρο του πάντως στην Καθημερινή το 2010 υπογράφει ως διευθυντής και άλλου ιατρικού περιοδικού, του Popular Medicine.

UPDATE
Ίσως να το θυμάστε, το περιοδικό Popular Medicine υπήρξε για ένα διάστημα ένθετο της Καθημερινής. Αναζητήσαμε την ταυτότητά του και βρήκαμε την έδρα του στην Γλυφάδα, στην Αγίου Νικολάου 102. Στην ίδια διεύθυνση βρίσκουμε πολύ λογικά και την εκδοτική εταιρία Μ.Πιτσιλίδη Α.Ε. αλλά και πολλά ακόμη ιατρικά περιοδικά (Medical Express, Pharmanews, Harvard Review of Psyciatry, Seminars in Neurology, Femino, Heartreat, Αισθητική Δερματολογία, Diabetes Care. ) που όπως διαβάζουμε στην εταιρική παρουσίαση της εταιρίας εκδίδονται από τον Μ.Πιτσιλίδη. 
 
Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του ο κύριος Πιτσιλίδης είναι πνευματικός άνθρωπος με έντονες ευαισθησίες για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας. Για αυτό φαίνεται λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την άμισθη (τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις μία) θέση του εκφράζεται με θαυμασμό για τον γνωστό για τις ευαισθησίες του, Άδωνι Γεωργιάδη: