Στο στόχαστρο μπήκαν και θέσεις του ΙΚ στην κεντρική Συρία για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης.
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της αποσχισθείσας από την Αλ Κάιντα οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς.

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση με οβίδες εναντίον της κουρδικής συριακής πόλης 'Αιν αλ 'Αραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά) για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επίθεσης που πραγματοποιεί αυτή η οργάνωση στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με μία κυβερνητική οργάνωση.

Αυτή η επίθεση, που έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο στην Τουρκία σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο, πραγματοποιήθηκε παρά τους βομβαρδισμούς θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία από την 23η Σεπτεμβρίου.

 
Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

 
Εξάλλου, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους ενέτειναν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
 
Ακούστηκαν τουλάχιστον 31 ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με την οργάνωση.
Οι ξένες επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία συνεχίζονται σχεδόν αδιάλειπτα, με ομάδες ακτιβιστών να μιλούν για πλήγματα και στη περιοχή γύρω από το Κομπανί.
 
Στη συμμαχία εντάχθηκαν και μαχητικά της RAF, τα οποία απογειώθηκαν από τη βρετανική βάση της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ηγετικά στελέχη των κουρδικών ένοπλων ομάδων, οι επιθέσεις της ISIS για την κατάληψη της πόλης πάνω στη συροτουρκική μεθόριο εντάθηκαν ακόμη και με βαρύ οπλισμό.
 
Οι αναφορές θέλουν επίσης και την περιοχή ανατολικά της Παλμύρας, στην επαρχία Χομς, να επλήγη από επιδρομές.
 
Αργότερα έγινε γνωστό ότι τέσσερα βλήματα όλμων έπεσαν στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Ο γερμανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων που τους έχει προμηθεύσει, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.