Οι γυναίκες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαμαρτυρίες, καίγοντας τα χιτζάμπ τους, με κάποιες να κόβουν τα μαλλιά τους δημόσια.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και ένας τοπικός εισαγγελέας ανέφεραν ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σύμφωνα με επίσημες πηγές σε εννέα, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της αστυνομίας και δύο μελών φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής.

Η NetBlocks, μια ομάδα με έδρα το Λονδίνο που παρακολουθεί την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είχε αναφέρει νωρίτερα εκτεταμένες διακοπές τόσο στο Instagram όσο και στο WhatsApp, καθώς και ευρύτερες διακοπές στο διαδίκτυο. Το Ιράν ήδη μπλοκάρει το Facebook, το Telegram, το Twitter και το YouTube, παρόλο που κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν δημόσιους λογαριασμούς σε τέτοιες πλατφόρμες, σύμφωνα με το Al Jazzera.

Ακόμα, αρκετοί επίσημοι ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, της προεδρίας και της Κεντρικής Τράπεζας, καταργήθηκαν, τουλάχιστον για λίγο, καθώς οι χάκερ ανέφεραν ότι εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση σε κρατικές υπηρεσίες.