Η προσφορά που υπέβαλαν οι εργοδότες την Πέμπτη και αφορούν 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εργατικού συνδικάτου, δήλωσε ο Joerg Hofmann, πρόεδρος του εργατικού σωματείου IG Metal, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Οι εργοδότες είχαν προσφέρει εφάπαξ πληρωμές 3.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και, επιπλέον, μια απροσδιόριστη αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων για περίοδο 30 μηνών.

Το συνδικάτο, από την άλλη πλευρά, απαιτεί μόνιμη αύξηση των μισθών κατά 8% για τα 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους σε διάστημα δώδεκα μηνών.

Ο Χόφμαν κάλεσε τους εργοδότες να προσφέρουν βιώσιμες αυξήσεις μισθών.

Κι όλα αυτά με τον πληθωρισμό στη χώρα να καταγράφει ρεκόρ για τη μεταπολεμική περίοδο, ανερχόμενος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, στο 10,4%.

Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας είναι το διάγγελμα του προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς τους πολίτες. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο Σταϊνμάιερ είπε πως «Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα».