Πρώτη νίκη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Παίδων Αγία Σοφία, χαρακτηρίζει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ την προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς Καρδιοπάθειες με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν (λίστα αναμονής) στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας κάτω από τις κινητοποιήσεις μας και την γενικότερη κατακραυγή γονέων και λοιπών εργαζομένων πιέστηκαν και προκήρυξαν 5 μόνιμες θέσεις ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό. Είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ξέρουμε καλά πως αν δεν κινητοποιούμασταν δεν θα είχαν γίνει ποτέ αυτές οι προκηρύξεις καθότι οι πρώτες απαντήσεις που είχαμε πάρει από την διοίκηση ήταν μετακινήσεις ιατρών ή συμβάσεις με ιδιώτες.

Μας εξοργίζει επίσης η κυνική διαπίστωση από τον Υπουργό ότι τα 3000 παιδιά στην λίστα αναμονής χειρουργείων είναι πλασματικό νούμερο καθότι οι μισοί χειρουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα! Σωστά.. Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε που τα τεράστια κενά στο νοσοκομείο μας ώθησαν τα παιδιά να χειρουργηθούν ιδιωτικά και τους γονείς να χρυσοπληρώσουν μια επέμβαση που μπορούσε να γίνει σε εμάς; Ο Υπουργός παραδέχτηκε τελικά ότι ,με την πολιτική που εφαρμόζει και αυτός και οι προηγούμενοι, ξεγυμνώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό για να πλουτίσουν οι ιδιώτες.

Δείξαμε ότι ο ενωμένος μας αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα! Μαζί με τους συναδέλφους μας από το Αγλαΐα Κυριακού, από το Παίδων Πεντέλης, από άλλα νοσοκομεία και συλλόγους γονέων θα είμαστε εδώ! Ήδη προχωρήσαμε χθες σε συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και καλέσαμε σε συντονισμό των δυνάμεων μας! Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία 20/10 και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9/11! Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα».