«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών, όπως κάνουμε τα τελευταία είκοσι έτη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας» αναφέρει, κατόπιν Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στην Α.Δ.Α.Ε.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών (OEAA) δήλωνε με ανακοίνωσή της «την πλήρη εναντίωσή της στη διατύπωση οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης απειλής επιβολής ποινικών κυρώσεων στους εργαζομένους των Ανεξάρτητων Αρχών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Εξέφρασε επίσης «την έντονη ανησυχία της για τις αρνητικές συνέπειες στον σεβασμό της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και των αναγνωρισμένων, από το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο, αρμοδιοτήτων των Ανεξάρτητων Αρχών, τις οποίες αρκετοί θα προστρέξουν – αντισυνταγματικά – να αμφισβητήσουν ορμώμενοι από την πρόσφατη γνωμοδότηση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αρμοδιότητες της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος επανήλθε σήμερα με διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, μέσω της οποίας είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τη διαδικασία για την διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν υποκλοπές. Η πρωτοβουλία του κ. Ράμμου είχε παρουσιαστεί από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ως αποδοχή της γνωμοδότησης του Ισίδωρου Ντογιάκου, για την κατά τον δεύτερο μη αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για τυχόν παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφαλείας.