Ενημέρωση για μέτωπα πυρκαγιών, ώρα 20:00:

  • Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ μέχρι τις 21:00 θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια (16 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό). Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επόμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην Ανάβυσσο και Πανόραμα οι οποίες απειλούν σπίτια.
  • Στο Λουτράκι η προσπάθεια εστιάζεται στο αναχαιτιστεί η φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών και να μην περάσει στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της εθνικής. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ θα εξακολουθήσουν ρίψεις τα εναέρια μέχρι τη δύση (9 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό). Για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ΕΟ από το ύψος της Κινέττας μέχρι την Κόρινθο και θα απαγορεύει η διέλευση για όση ώρα διαρκεί ακόμα η επιχείρηση. Στα οχήματα που έχουν φτάσει μέχρι εκεί δίνεται εντολή αναστροφής προς τις αφετηρίες τους (είτε με κατεύθυνση προς Πάτρα, είτε με κατεύθυνση προς Αθήνα). Στο μεταξύ, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις περιοχές Καλλιθέας, Πευκιάς και Κατουνίστρας, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει τώρα στο να μην περάσει η πυρκαγιά, όπως τονίζει ο δήμαρχος Λουτρακίου, στην περιοχή Καλαμάκι.
  • Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 9 επιχειρησιακά εναέρια και ένα συντονιστικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία. Κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.
  • Στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο Καπαρέλλι Βοιωτίας (και ήταν επίσης μεγάλη) επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις και 6 εναέρια και έχει οριοθετηθεί.

Αύριο ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς παραμένει σε παρά πολύ υψηλά επίπεδα (4) και η Πυροσβεστική είναι σε γενική επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα και έχει δοθεί εντολή να κλείσουν όλα τα περιαστικά δάση, άλση κλπ.

Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο  άνδρας ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά, όπου ξέσπασε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει σκορπίσει την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, σημειώνοντας ότι για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια ενισχύονται οι δυνάμεις από όμορες ενότητες. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ο κ. Αρτοποιός προειδοποίησε ότι και η αυριανή μέρα θα έχει μεγάλη επικινδυνότητα, ειδικά στην Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο.