«Ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα προβοκάτσιας στην Κούβα με την ενορχήστρωση και στήριξη του ιμπεριαλισμού, πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, δεν έμαθαν το μάθημα τους. Ο Κουβανικός λαός με τις οργανώσεις και την επαναστατική κυβέρνηση του απαντά και φέτος όπως τους αξίζει» επισημαίνει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η πλατφόρμα «Ευρώπη για την Κούβα» εξέφρασε επίσης την καταδίκη των ενεργειών αποσταθεροποίησης που προωθούνται και χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά του νησιού για την επιβολή αλλαγής καθεστώτος στο φόντο των νέων κυρώσεων που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση κατά αξιωματούχων του νησιού.

Σε ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα αλληλεγγύης, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, κατήγγειλε ότι η Ουάσιγκτον, με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης και κοινωνικών δικτύων, σκοπεύει να υλοποιήσει ένα λεγόμενο ήπιο πραξικόπημα, καθώς -όπως αναφέρει- οι πρόσφατες κυρώσεις που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση κατά αξιωματούχων του νησιού έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένταση, στο πλαίσιο της επιθετικής και αυτοκρατορικής πολιτικής της.

«Όλα αυτά, τέλεια ενορχηστρωμένα, στοχεύουν να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Κούβας και να βυθίσουν την επαναστατική διαδικασία που ξεκίνησε ο λαός πριν από 63 χρόνια», προειδοποίησε ο συντονιστής και συντονιστής της πλατφόρμας, Χοσέ Αντόνιο Τολέδο.

Επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον με την αποσταθεροποιητική της σταυροφορία, εκτός από το ότι δείχνει κυνισμό, απομακρύνεται καθημερινά από την πραγματικότητα και δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ότι οι επιθέσεις της ενισχύουν την ενότητα στη χώρα της Καραϊβικής και τη βούλησή της να ξεπεράσει δυσκολίες, ενώ η εχθρική στάση πολλαπλασιάζει επίσης την παγκόσμια αλληλεγγύη προς τον λαό του νησιού και την επανάστασή του.