Οι ιδιωτικοποιήσεις η προτεραιότητα της «επόμενης» κυβέρνησης

Ταχύτατες και σχεδιασμένες ιδιωτικοποιήσεις στις Σκουριές και στο Ελληνικό υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως αυτό θα αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα της «νέας κυβέρνησης». «Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Nikos Giakoumidis / SOOC
|
«Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τη σιγουριά του για τη νίκη του κόμματος στις επόμενες εκλογές.
 
Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο».

 

Κατάργηση νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την Παιδεία, καθώς και την επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία, όπως είπε, «δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα και δεν θα συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που θα αφορούν λίγους».
 
«Τα πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Μέρος της χρηματοδότησης τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. λέει ένα τολμηρό «ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 

Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες
 

«Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το είδος της επιχειρηματικότητας την οποία οραματίζεται για τη χώρα.

«Έχουµε σχεδιάσει τις απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα προκειμένου να παρέχεται ουσιαστική «δεύτερη ευκαιρία». Όταν μιλώ για δεύτερη ευκαιρία, δεν εννοώ τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και ζητούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος» εξήγησε.

 

Τέλος στην κομματική χειραγώγηση των συνδιακάτων
 

«Βάζουμε τέρμα τόσο στους εργατοπατέρες, όσο και στην κομματική χειραγώγηση των συνδικάτων» τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα είμαστε αμείλικτοι έναντι των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται το προσωπικό τους», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι «αν οι εργαζόµενοι και η εργοδοσία µιας επιχείρησης συµφωνήσουν, κανένας συνδικαλιστής δεν θα χρειάζεται να ευλογήσει τη συµφωνία»

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις