Σύμφωνα με δημοσίευμα της ert.gr, στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι αναρτημένοι 532 πλειστηριασμοί για την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την 21η Φεβρουαρίου και την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έως και σήμερα, έχουν αναρτηθεί 14.5000 πλειστηριασμοί, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 7.500. Σημειώνεται πως έξι στους δέκα, περί τους 4.500 πλειστηριασμοί, κηρύχθηκαν άγονοι.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnn.gr, μέχρι το το τέλος του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθούν 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναφορικά με τους σχεδιασμούς του Σεπτεμβρίου, ο αριθμός τους εκτιμάται σε 2.400.
 
Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν τις πιέσεις των τραπεζών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, καθώς και την επιτάχυνση των εξώσεων των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα.
 
Σημειώνεται πως οι νέες διαδικασίες για τους πλειστηριασμού προβλέπουν την γρηγορότερη εκποίηση των ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται αισθητά χαμηλότερα από τις εμπορικές, με σκοπό την πιο γρήγορο «ξεφόρτωμα» των τραπεζών.
 
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, τότε ένας νέος πλειστηριασμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός 40 ημερών. Ακολούθως, εάν και ο δεύτερος κηρυχθεί άγονος, προβλέπεται σχετική διαδικασία, με διαταγή για νέο πλειστηριασμό εντός οκτώ εργάσιμων ημερών, με ίδια ή κατώτερη τιμή.