Σύμφωνα με πληροφορίες του Αljazeera, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το πρωί της Τετάρτης 20 σημεία στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας οκτώ ακόμα, ανάμεσα τους έξι παιδιά που εκείνη την ώρα ήταν στον δρόμο για το σχολείο τους.

Ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί ήταν απάντηση σε ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την πλευρά των Παλαιστινίων. «Στις 4 το πρωί οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπιρ Σεβά έτρεξαν στα καταφύγια λόγω της ρουκέτας που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας. Θα υπερασπιστούμε τους πολίτες του Ισραήλ«, ανέφερε η ανακοίνωση που βλέπει την Χαμάς πίσω από την επίθεση.

Κλείνουν τις συνοριακές διελεύσεις

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, διέταξε να κλείσουν τα δύο συνοριακά σημεία διέλευσης που συνδέουν το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, αυτό του Ερέζ για τους πολίτες και αυτό του Κερέμ Σαλόμ για τα αγαθά καθώς και να περιοριστεί η θαλάσσια περιοχή όπου επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους από τα 6 στα 3 ναυτικά μίλια. Ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα κλιμακώσει τις επιθετικές ενέργειες απέναντι στους Παλαιστίνιους. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαρτίου σχεδόν κάθε Παρασκευή σημειώνονται δολοφονίες Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν ζητώντας την άρση του αποκλεισμού του θύλακα. Σήμερα, περίπου 14.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων.  Στις διαδηλώσεις έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε προ ημερών η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι, που αποτελεί σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων.