Με την γνωστοποίηση της είδησης ότι το πλοίο θα έδενε στο Νέο Ικόνιο, η ΕΝΕΔΕΠ ανακοίνωσε ότι δε θα επέτρεπε να ξεφορτώσει το πολεμικό υλικό που σπέρνει τον όλεθρο στη Λωρίδα της Γάζας. Κάλεσε, μάλιστα, σε κινητοποίηση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει στην δεκαετή αγωνιστική του πορεία.

Πλατιά εξόρμηση – παρέμβαση στους εργαζόμενους στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ πραγματοποίησε το ΚΚΕ σήμερα το πρωί.

Στο επίκεντρο ήταν η επιδοκιμασία της στάσης των λιμενεργατών με την οποία δεν επέτρεψαν να ξεφορτωθεί πολεμικό υλικό για τη στήριξη του Ισραήλ.

Τα μέλη του Κόμματος μοίρασαν την ανακοίνωση της ΤΕ Πειραιά όπου μεταξύ άλλων τονίζεται πως «το πλοίο αυτό, αφού δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Βαρκελώνης, σάλπαρε με προορισμό την προβλήτα 1 του ΟΛΠ. Η αγωνιστική στάση όμως των λιμενεργατών άφησε στα χαρτιά τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που μέρα με τη μέρα μας μπλέκει όλο και περισσότερο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, άλλες φορές με την παροχή διευκόλυνσης στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, άλλες φορές με αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και προσωπικού στη φλεγόμενη περιοχή».

Στην εξόρμηση παραβρέθηκαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Α’ Πειραιά, ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΚ Πειραιά και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.