Ένταση σημειώθηκε μεταξύ καθαριστριών και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή το αίτημα πρόσληψή τους στο Ανώτατο Ίδρυμα. Οι απολυμένες καθαρίστριες ζήτησαν να δουν δια ζώσης τον Πρύτανη, Ζήση Μαμούρη, και να του θέσουν το θέμα της πρόσληψής τους, με εκείνον να τους απαντά «οι μαγκιές τελείωσαν».

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, Μαρία Πλαγερά, που μίλησε στο τοπικό μέσο ανέφερε: «Πήγαμε να ζητήσουμε ραντεβού για να δούμε τι θα γίνει με τις προσλήψεις μας και μονίμως δεν έχει χρόνο. Πήγαμε και την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη όμως ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν στο γραφείο του γι’ αυτό και πήγαμε σήμερα. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη κ. Μπιλλίνη. Βγήκε από το γραφείο του ο Πρύτανης κι άρχισε να φωνάζει λέγοντας μας “οι μαγκιές τελειώσανε” και μας έκλεισε τη πόρτα».

Όπως σημείωσε, στο τέλος του 2019 απολύθηκαν 31 καθαρίστριες που έκαναν συμβάσεις εργασίας με το Πανεπιστήμιο ή την Επιτροπή Ερευνών κ.ο.κ. και όχι με εργολάβους. Όμως σύμφωνα με το τοπικό μέσα, έπειτα το Πανεπιστήμιο έκανε σύμβαση με τον εργολάβο και οι καθαρίστριες έμειναν εργασιακά ξεκρέμαστες.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας για το περιστατικό στο magnesianews.gr ανέφερε πως «τις έχω δεχτεί 30 φορές και το θέμα το έχουμε εξαντλήσει. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ εκβιασμούς και δεν γίνεται να πάμε με τους όρους τους».