Με μία ανάρτησή τους οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» επιχειρούν να αφυπνίσουν την Πολιτεία να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ζευγαριών gay ή λεσβιών που επιθυμούν να μεγαλώσουν παιδιά. «Επιτέλους θα σκύψετε πάνω από τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας ή θα συνεχίστε να σφυρίζετε αδιάφορα σαν να μην υπάρχουμε;» σημειώνουν.
Να τα πούμε;
Αυτή τη χρονιά ετοιμάσαμε τα δικά μας «κάλαντα» και είχαμε αποφασίσει να πάμε οικογενειακώς να τα τραγουδήσουμε, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι συνθήκες της πανδημίας και η έκρηξη των κρουσμάτων δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας ακριβώς με τον τρόπο που την είχαμε φανταστεί αλλά αφού είχαμε αποφασίσει ότι θα τα πούμε δεν πτοηθήκαμε και ψάξαμε για εναλλακτικές λύσεις. Καταλήξαμε να φτιάξουμε ένα βίντεο και να το στείλουμε στους 300 της Βουλής με την ελπίδα να το ακούσουν. Δεν θα τα πούμε όμως μόνο σε αυτούς. Θα τα πούμε σε όλο τον κόσμο μέσω του βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα για να τα μάθετε κι εσείς και να καταλάβετε λίγο καλύτερα τι συμβαίνει με τις οικογένειές μας.
Τα «λέμε» πολλά χρόνια τώρα και αν και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει πια καταλάβει, για την Πολιτεία η φωνή μας είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» δυστυχώς.
Είμαστε οικογένειες 365 μέρες τον χρόνο αλλά η Πολιτεία αρνείται στα παιδιά μας το δικαίωμά τους να έχουν και τους δύο γονείς τους. Είμαστε οικογένειες 365 μέρες το χρόνο αλλά κάποιες μέρες όπως αυτές των γιορτών είναι πολύ δύσκολο να αντέξουμε τις διακρίσεις. Είμαστε οικογένειες 365 μέρες το χρόνο αλλά κάποιες μέρες όπως αυτές των μεγάλων δυσκολιών και κρίσεων δυσκολευόμαστε περισσότερο και αγανακτούμε. Είμαστε οικογένειες 365 μέρες το χρόνο και τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά που «θα θέλαμε να έχουμε», δεν ζουν στο φαντασιακό μας πεδίο, ζουν μαζί μας, στα σπίτια μας. Είμαστε οικογένειες 365 μέρες το χρόνο και είμαστε πολλές οικογένειες. Οι αριθμοί των παιδιών μας αυξάνονται συνεχώς με γρήγορούς ρυθμούς και η αδικία που ζουν τα παιδιά μας πρέπει να πάψει.
Επιτέλους θα σκύψετε πάνω από τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας ή θα συνεχίστε να σφυρίζετε αδιάφορα σαν να μην υπάρχουμε; Ευχόμαστε και ελπίζουμε το 2021 να είναι η τελευταία χρονιά που τα παιδιά μας στερούνται τον ένα γονιό τους και το 2022 να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή χωρίς διακρίσεις βασισμένες στα στερεότυπα.
Ρωτάμε λοιπόν: «Να τα πούμε;» θα μας ακούσετε επιτέλους ή θα μας «κλείσετε» για μια ακόμα φορά την πόρτα χωρίς σεβασμό για μας και τα παιδιά μας λέγοντας «μας τα είπαν άλλοι…»;