Παράλληλα καλούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 14/7 όπως και στο Εφετείο Αθηνών τη Δευτέρα 17/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, των οργανωμένων οπαδών του Απόλλων Σμύρνης:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

Έμεις, οι οπαδοί του Απόλλων Σμύρνης, νιώθουμε την ανάγκη να πάρουμε δημόσια θέση για όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, μιας και θεωρούμε πως τα γήπεδα, οι οπαδοί και ότι συνολικά γίνεται γύρω από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όχι μόνο ξεκομμένο δεν είναι, αλλά, ΑΠΟΛΥΤΑ συνδεδεμένο με όλα όσα γίνονται στην κοινωνία μας.

Η ομάδα μας έχει βιώσει τι θα πει αδικία πολλές φορές και με κάθε τρόπο (προσφυγιά ,υποβιβασμός με κέρμα στα μαύρα χρόνια της χούντας ή και ακόμα ο άδικος και επιλεγμένος από αυτούς που κάνουν χρόνια κουμάντο στο ποδοσφαιρό μας υποβιβασμός απο τη Super League στο παρελθόν.)

Παράλληλα, βλέπουμε τον αυξανόμενο ρυθμό των άδικων συλλήψεων οπαδών ,τον οπαδικό Νόμο ,τις κάμερες ,το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις απαγορεύσεις μετακινήσεων οπαδών να γίνονται κομμάτια της καθημερινότηας μας,θέλοντας και με αυτό τον τρόπο να μας περιορίσουν κάθε στιγμή χαράς, ελευθερίας και έκφρασης μέσα στα γήπεδα που εμείς βλέπουμε ως χώρους ζύμωσης και ανησυχιών σε αντίθεση με αυτά που προβάλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Κάνοντας αναφορά σε όλα τα παραπάνω και ως ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που έχει κάνει δεύτερη της φύση την αδικία θα θέλαμε μέσα από αυτή την ανακοίνωση να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα ,μια κοπέλα που έχει καταδικαστεί άδικα μόνο και μόνο για τις κοινωνικές της σχέσεις. Στη θέση της Ηριάννας βλέπουμε εμάς που σχεδόν κάθε Κυριακή μας στερούν τα 90 λεπτά ελευθερίας και ζωής σε κάποιο γήπεδο, βλέπουμε το διπλανό μας σε κάποια κερκίδα που είναι “φυλακισμένος ” σε ένα σύστημα που τον έχει να εργάζεται με μισθούς πείνας, βλέπουμε τον οπαδό κάποιας άλλης ή και της δικής μας ομάδας που κάποια στιγμή και με την ίδια ευκολία θα μπεί φυλακή, βλέπουμε ένα παιδί της γενιάς μας που σκοτώθηκε στα μέρη μας την ώρα της δουλειάς του…

Σε όλα αυτά η δικαιοσύνη δεν έχει πάρει θέση. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ πως δεν έχει πάρει θέση ΟΧΙ επειδή είναι “τυφλή ” αλλά γιατί είναι ταξικά επιλεκτική, φτιαγμένη στα μέτρα και στα κόλπα αυτών που εξυπηρετεί.

Στο πρόσωπο της Ηριάννας βλέπουμε εμάς, βλέπουμε την καθημερινή αδίκια στις ζωές μας όπως και στη δικαιοσύνη βλέπουμε την αδικία και το κυνήγι σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και τους χαλάει τη σούπα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τους σκοπούς  που εξυπηρετεί η υπόθεση της Ηριάννας, παράλληλα όμως δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το τι θα κάνουμε, κανένας φόβος από μεριάς μας, ξέρουμε πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αλληλεγγύης και της αντίστασης.

ΥΓ: Με αφορμή την ανακοινωσή μας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τούς 8 ποδοσφαιριστές που πήραν δημόσια θέση για τη Ηριάννα, ανεξάρτητα το που θα παίζουν του χρόνου, για εμας είναι πρότυπα αθλητών.

Υ.Γ.2: Παρασκευή 14/7 19:00 όλοι στην Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος και,Δευτέρα 17/7 09:00 Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Ultras Basso Rango
Keep the Fire Burning