Σύμφωνα με το Now This, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, υπέγραψε τον νόμο Keep Families Connected Act νωρίτερα φέτος, αφού η νομοθεσία εισήχθη από τον γερουσιαστή της πολιτείας Josh Becker.

Κατά την εισαγωγή της νομοθεσίας, ο Becker δήλωσε ότι ήθελε να βοηθήσει στην ανακούφιση των οικονομικών βαρών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ένα άτομο που είναι φυλακισμένο. Μιλώντας στην εφημερίδα San Quentin News αυτόν τον μήνα, ο Becker ισχυρίστηκε ότι «οι αρπακτικές τηλεφωνικές εταιρείες κερδίζουν περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών των φυλακών». Μόνο στην Καλιφόρνια, το ποσό αυτό εκτιμάται ότι είναι πάνω από 68 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Worth Rises.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκτιμά ότι 1 στις 3 οικογένειες αποκτούν χρέος προσπαθώντας να διατηρήσουν την επικοινωνία με ένα φυλακισμένο αγαπημένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Quentin News, η Καλιφόρνια είναι η δεύτερη πολιτεία της χώρας που θεσπίζει τέτοιου είδους νομοθεσία, μετά το Κονέκτικατ. Αρκετές μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Φρανσίσκο, έχουν εφαρμόσει παρόμοιες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.