Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», μετά την λήξη της εναρκτήριας παράστασης αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε “Rapists must be in jail”, δηλαδή “Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή”.

Νωρίτερα πάντως, έχοντας προφανώς πληροφόρηση για αυτή τη διαμαρτυρία τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Τα γεγονότα σχολίασε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης:

Την ίδια ώρα, σε θέατρα σε όλη τη χώρα,  πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, με τους συντελεστές να διαβάζουν κείμενο των καλλιτεχνικών σωματείων, ζητώντας την επιστροφή του καταδικασμένου για δύο βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, στη φυλακή και τους θεατές να καταχειροκροτούν. «Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι τεχνικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα που ανεχόμενη τέτοιες αποφάσεις καταπατά το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, το δικαίωμα μας στην κοινή λογική. Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία κλείνεται φυλακή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο των Σωματείων.

«Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι τεχνικοί, είμαστε εκτεθειμένοι»: Παρεμβάσεις σε παραστάσεις για να επιστρέψει ο καταδικασμένος Λιγνάδης στη φυλακή