Το Αραβικό Νοσοκομείο al-Ahli, που ονομάζεται επίσης Νοσοκομείο Βαπτιστών, καθώς και το Νοσοκομείο Γενικών Υπηρεσιών, δέχονται και πάλι ασθενείς και τραυματίες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Εκτιμούμε τις μεγάλες και εξαιρετικές προσπάθειες των ιατρικών ομάδων που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο και δεν έχουν σταματήσει από την αρχή του γενοκτονικού πολέμου για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο παλαιστινιακό λαό μας» προσθέτει το Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου στη Γάζα.

Εντωμεταξύ, το Reuters αναφέρει πως κάτοικοι της Πόλης της Γάζας είναι παγιδευμένοι σε σπίτια, ενώ πτώματα κείτονται στους δρόμους χωρίς να έχουν περισυλλεγεί, καθώς εξελίσσεται μια νέα ισραηλινή επίθεση, και παρά το γεγονός πως η Ουάσινγκτον πιέζει για μια ειρηνευτική συμφωνία στις συνομιλίες στην Αίγυπτο και το Κατάρ. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι η μαζική ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να καταστρέψει τις προσπάθειες για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι είχε αναφορές για ανθρώπους παγιδευμένους και άλλους νεκρούς μέσα στα σπίτια τους στις συνοικίες Τελ Αλ Χάουα και Σάμπρα της πόλης της Γάζας και ότι οι διασώστες δεν μπορούσαν να τους προσεγγίσουν. Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι εκτιμά ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές Τελ Αλ Χάουα και Ριμάλ και ότι δεν μπορούσε να περισυλλέξει πτώματα από τους εκεί δρόμους.

Η Πόλη της Γάζας, όπου ζούσε πάνω από το ένα τέταρτο των κατοίκων της Γάζας πριν από τον πόλεμο, καταστράφηκε κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου πέρυσι, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν επιστρέψει στα ερείπια. Τώρα έχουν και πάλι διαταχθεί να φύγουν από τον ισραηλινό στρατό. Παρά τις οδηγίες του στρατού την Τετάρτη προς τους κατοίκους της Πόλης της Γάζας ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο «ασφαλείς διαδρομές» για να κατευθυνθούν νότια, πολλοί κάτοικοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή. Ορισμένοι ανήρτησαν ένα hashtag που έλεγε «Δεν φεύγουμε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.