X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Οι υγειονομικοί παλεύουν και απαιτούν στήριξη για να βοηθήσουν εμάς

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας μεταξύ άλλων έστω και τώρα τη στήριξη της κυβέρνησης και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους και ειδικότερα έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς και ασθενείς. Από την πλευρά του, ένα «οργισμένο μήνυμα» έστειλε ο πρόσφατα απολυμένος γιατρός Κώστας Καταραχιάς και πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Alex Gasteratos / TPP


Περισσότερο από έναν χρόνο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει τους υγειονομικούς στους δρόμους να ζητούν την αυτονόητη στήριξη και προστασία από το κράτος και την κυβέρνηση να έχει αφήσει τα νοσοκομεία στις τύχες τους.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας μεταξύ άλλων έστω και τώρα τη στήριξη της κυβέρνησης και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς και ασθενείς.

Σε δηλώσεις της στο TPP η Αφροδίτη Ρέτζιου, Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τόνισε:  «Η παγκόσμια μέρα υγείας η φετινή είναι ημέρα αγώνα, δράσης και διεκδίκησης. Διεκδίκησης γιατί ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικό για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και είμαστε εδώ, την στιγμή που μετράμε 1000άδες νεκρούς για να διεκδικήσουμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθούν σε προσωπικό, υποδομή, εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία να επιταχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας υγείας και για τα covid περιστατικά, γιατί κρατάει ελέω κυβέρνησης ερμητικά κλειστές τις πόρτες του, για να μην μολυνθούν τα κέρδη του από κορονοϊό. Ως εδώ! Θα δυναμώσει ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού μας».

«Όσο δεν παίρνονται μέτρα ουσιαστικά, αντιμετώπισης της διασποράς εκεί που πραγματικά αυτή συμβαίνει, στα φυτώρια δηλαδή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που η εργοδοσία έχει κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο γιατί κοστίζουν, η διασπορά θα συνεχίσει να υπάρχει. Ακόμα και το ζήτημα της επιδημιολογικής επιτήρησης και καταγραφής, η κυβέρνηση τον εναποθέτει στην ατομική ευθύνη, ε τα λεγόμενα self test, που μας τα παρουσιάζει σαν μάνα εξ’ ουρανού. Όσο καρκινοβατεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξ αιτίας των σφοδρών ανταγωνισμών μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και καθυστερούνε οι εμβολιασμοί, τόσο θα καθυστερεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας τη στιγμή που βρίσκεται σε παράλληλη εξέλιξη άλλη  μία πανδημία, αυτή της εκτίναξης της νοσηρότητας και της θνητότητας από άλλες παθήσεις, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν κλειστές τις πόρτες τους στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας».

Alex Gasteratos / TPP

«Εμείς κοιτάχτε να δείτε, σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες και με τα λιγοστά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κυριολεκτικά, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Όχι μόνο προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σαν γιατροί, αλλά παρεμβαίνοντας για κάθε ζήτημα που προκύπτει στη λειτουργία του νοσοκομείου, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, γιατί δυστυχώς τα πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης, οι διοικητές των νοσοκομείων και οι διοικητές των ΥΠΕ, έχουν δείξει δειλία και μικροψυχία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιούνε τις άνωθεν εντολές χωρίς να υπολογίζουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές».

«Ασφαλώς δεν πρόκειται για προσωπικό χτύπημα. Βέβαια στο πρόσωπο του συναδέλφου Καταραχιά, ακριβώς επειδή ήτανε πρόεδρος ενός πρωτοπόρου σωματείου στο χώρο της υγείας που ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις, που δεν δέχτηκε να συρθούνε σε ΕΔΕ συνάδελφοι οι οποίοι νόσησαν, στο πρόσωπο όμως του συναδέλφου στοχοποιείται το σύνολο των υγειονομικών, το σύνολο των ανθρώπων που σηκώνουνε κεφάλι, ορθώνουνε το ανάστημά τους και δεν δέχονται να φιμωθούν. Είναι απαράδεκτο και δεν θα τους αφήσουμε να περάσει» πρόσθεσε στο TPP.

Από την πλευρά του, ένα «οργισμένο μήνυμα» έστειλε ο πρόσφατα απολυμένος γιατρός Κώστας Καταραχιάς και πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», έξω από το υπουργείο Υγείας: «Δεν πάει άλλο με τη δολοφονία των συνανθρώπων μας στις κλίνες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕθ, δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση που αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, δεν πάει άλλο με τους αυταρχισμούς και την προσπάθεια τους να δείξουν τσαμπουκά σε όσους αποκαλύπτουν αυτή τη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, δήλωσε ότι «σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Υγείας και φέτος 7 Απριλίου 2021 οι μαχόμενοι υγειονομικοί είμαστε πάλι στους δρόμους του αγώνα, όπως ήμασταν και στις 7 Απριλίου του 2020 όταν ήταν η ημερομηνία που είχαμε σπάσει για πρώτη φορά το σιωπητήριο που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι επίκαιρες όσο ποτέ διότι είναι πλέον ανάγλυφες στον καθένα οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους  θανάτους».

Σχετικά με το σύστημα Υγείας περιέγραψε ότι έχουν πάει πίσω χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις για άλλες. Ενώ εξακολουθούσε να ισχύει εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αναστολή χειρουργείων αλλά και ελλείψεις σε εξοπλισμό.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει αυτές εγκληματίες ευθύνες με ένα καθημερινό πλέγμα ψεμάτων και προσπαθεί να φιμώσει τους υγειονομικούς με άλλα κόλπα που δεν φοβίζουν κανέναν. Οι υγειονομικοί κοιτάμε από πάρα πολύ ψηλά αυτούς, και κάνουμε σαφές ότι οι ευθύνες τους δεν πρόκειται να κουκουλωθούν».

«Είχαμε προειδοποιήσει από πέρυσι ότι είναι όνειρο θερινής νυχτός ότι θα πέσει ένα “μαγικό εμβόλιο” και θα μας έλυνε το πρόβλημα της πανδημίας. Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στα Ευρωπαϊκά όργανα σχετικά με τις συμφωνίες και τις καθυστερήσεις για τα εμβόλια, ενώ μίλησε και για ένα διογκώμενο πρόβλημα εντός του 2021».

Για την απόλυση του Καταραχιά μίλησε για σκανδαλώδη κίνηση, εκδικητική απόλυση παραβιάζοντας τον ίδιο νόμο της κυβέρνησης λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και επειδή είχε αποκαλύψει τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις