Συμπλήρωσε πως οι ακριβείς λεπτομέρειες για αυτές τις νέες κυρώσεις πρέπει ακόμη να καθοριστούν, ενώ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Νέα Υόρκη ήταν ομόφωνη και «πολιτική».

«Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Πούτιν, ήταν θέμα χρόνου η αποστολή ενός ισχυρού πολιτικού μηνύματος», είπε. «Δεν θα κλονίσουν την αποφασιστικότητά μας, την ενότητά μας, να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα ήταν δυνατή η «ομόφωνη συμφωνία» για το νέο πακέτο κυρώσεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν προσπαθεί να καταστρέψει την Ουκρανία», συμπλήρωσε. «Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του εδάφους της και έχει το δικαίωμα να απελευθερώσει κατεχόμενα εδάφη εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Και για αυτό, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουκρανίας, την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, για όσο διάστημα χρειαστεί».