Το ψήφισμα καταδίκης έλαβε 36 θετικές ψήφους, μία αρνητική, ενώ οκτώ χώρες απείχαν.

Η Ρωσία αποκάλεσε το ψήφισμα «απεχθές», ωστόσο η Μόσχα δεν διαθέτει ψήφο στο συμβούλιο τη φετινή χρονιά.

Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ υποστηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού και μαχητές συμμετέχουν στις μάχες στο Κουσάιρ στο πλευρό του στρατού της Συρίας.

Το συμβούλιο κάλεσε σε άμεση διεξαγωγή έρευνας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης.

Μόνον η Βενεζουέλα έδωσε αρνητική ψήφο.

Το ψήφισμα το οποίο συντάχθηκε από το Κατάρ, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ζητεί επίσης άμεση πρόσβαση στην περιοχή για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Το Κατάρ θεωρείται ευρέως ως βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης της αντιπολίτευσης, στις τάξεις της οποίας πολεμούν επίσης πολλοί μη Σύριοι.

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τάχθηκε κατά του εξοπλισμού οποιασδήποτε από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης από ξένες δυνάμεις.

«Το μήνυμά μας προς όλους πρέπει να είναι το ίδιο: δεν θα στηρίξουμε αυτή τη σύγκρουση ούτε με όπλα, ούτε με πυρομαχικά, ούτε σε πολιτικό, ούτε σε θρησκευτικό επίπεδο», τόνισε η κ. Πιλάι σε δήλωσή της.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε σημειώσει νωρίτερα, μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση, ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη σύγκληση της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης η οποία αναμένεται τον Ιούνιο με στόχο την λήξη του συριακού εμφυλίου πολέμου.

«Για να γίνει μια τέτοια διάσκεψη, όλοι πρέπει να εργαστούμε ειλικρινά και όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τη μία να υποστηρίζουμε τη διάσκεψη και από την άλλη να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες του τύπου του συγκεκριμένου ψηφίσματος», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.