
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει πως «κάποιοι ''πονηροί'' ιδιοκτήτες, ποντάροντας στο φόβο και στην άγνοια των νέων, κυρίως, συναδέλφων, τούς αναφέρουν ότι θα πρέπει να είναι ''απίκο'', ώστε να κάνουν αντικαταστάσεις κ.λπ. σε ημέρες και ώρες εκτός του ωρολόγιου προγράμματός τους».
Και συνεχίζει αναφέροντας πως ως αφορμή εμφανίζουν το «νέο νόμο του Υπουργείου Εργασίας» που δεν έχει καν ψηφιστεί.
«Μια τέτοια περίπτωση καταγγέλθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ΟΙΕΛΕ για σχολείο της Βόρειας Ελλάδας. Εκπαιδευτικός ειδικότητας με μικρό ωράριο σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, ενημερώθηκε ότι θα πρέπει μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας να είναι ”υποχρεωτικά” στο σχολείο, στη ”διάθεση του ιδιοκτήτη” με βάση το ”νέο νόμο του Υπουργείου Εργασίας για την …on demand απασχόληση”! Αφού την ενημερώσαμε σχετικά και έθεσε το θέμα στη διοίκηση, το σχολείο …ανασκεύασε με νέα παρανομία, αναφέροντας το νόμο για τις υποχρεωτικές …υπερωρίες που όμως ανατίθενται με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις (…)».
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, σημειώνοντας πως «συνάδελφοι από πολλά σχολεία μας ενημερώνουν πως κάποιες διοικήσεις ”ψάχνονται” να βρουν τρύπες, ώστε να αξιοποιήσουν το …μελλοντικό νομοθέτημα του υπουργείου Εργασίας».